Gebruik de stemwijzer van Methode M

Jongeren Stemwijzer

Met de stemwijzer van Methode M bieden we een toegankelijk alternatief voor de stemwijzer van Pro Demos, zodat jouw leerlingen op een eenvoudige manier kennis kunnen maken met de verschillende politieke partijen die Nederland rijk is en hun eigen voorkeur kunnen bepalen.

Met de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 hebben we de StemWijzer geactualiseerd, zodat deze aansluit bij de huidige thema’s en weer in lijn is met de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Nadat we eerder dit jaar al JA21, Volt en BBB hadden toegevoegd, hebben we nu ook Nieuw Sociaal Contract aan de lijst toegevoegd.

We stellen onze stemwijzer gratis voor iedereen toegankelijk op www.jongerenstemtest.nl. Invullen duurt slechts een paar minuten, maar levert gegarandeerd voor een hele les gespreksstof op.

Hoe werkt de stemwijzer van Methode M?

In de eerste 10 stellingen staat de politieke richting centraal. Heb je een voorkeur voor links of rechts, progressief of conservatief? Na dit punt zullen we je politieke richting afstemmen op basis van de verschillende partijen. Leerlingen krijgen dan ook verschillende stellingen te zien op basis van hun eigen voorkeur.

Uitslagen per klas?

Wanneer je de leerling als klas een uniek label meegeeft, kun je aan het eind een eigen resultatenpagina genereren. Zo heb je een overzicht hoe de partijen scoren bij jou in de klas.

Werkvormen

Naast het ontdekken van hun eigen voorkeur, kunnen leerlingen natuurlijk ook zelf werkvormen bedenken. Laat ze bijvoorbeeld eens proberen om BBB of NSC uit te voeren.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen