Leerlingen beoordelen ons met een gemiddelde van 8,1!  🥳

Jullie hebben in groten getale feedback aan ons gegeven tijdens de feedbackweken! Ruim 250 docenten en leerlingen vulden onze vragenlijst in. In deze blog delen we de meest opvallende resultaten met jullie. 

Feedback collega’s

Taalniveaus

De lesstof wordt door collega’s goed op niveau geschat, maar een aantal collega’s vindt het taalniveau voor sommige leerlingen nog pittig. In de komende zomerupdate gaan we daarom verder differentiëren op taal voor de verschillende schoolniveaus. De eerste slag slaan we met burgerschap. De lessen voor de onderbouw worden al op twee niveaus aangeboden. Voor de bovenbouwlessen burgerschap komen er drie taalniveaus, zodat je makkelijker kunt differentiëren in jouw klas. Bij maatschappijleer en maatschappijkunde voeren we de differentiatie op taalniveau stapsgewijs in. 

Didactiek

Wat we beogen met onze methode (actueel aantrekkelijk lesmateriaal in de beleving van de leerling) komt goed bij jullie over. Ook de didactische werkvormen worden positief ontvangen. Methode M wordt gezien als actueel, interactief, mooi vormgegeven, gebruiksvriendelijk, vol afwisseling en aansprekend voor leerlingen: 

“Methode M is een mooie interactieve methode met ondersteunend beeldmateriaal, dit maakt het aantrekkelijk voor leerlingen. Actuele items komen in de methode voor. Leerlingen vinden de filmpjes vaak interessant en dit levert dan een mooi gesprek op. Daarnaast zitten er verschillende werkvormen in die je ook kan gebruiken voor praktische opdrachten.” 
De lesstof is: De opdrachten zijn: Het taalniveau is: 
Goed op niveau (82 %) Goed op niveau (68%) Goed op niveau (73 %) 
Te moeilijk           (14 %) Te makkelijk        (23 %) Te moeilijk            (27 %) 
Te makkelijk        (4 %) Te moeilijk            (9 %) Te makkelijk       (0%) 
Uitkomst docentenfeedback 2024

Feedback leerlingen

Ook leerlingen zijn blij met Methode M.  Ze noemen de lesmethodes overzichtelijk, duidelijk, compleet en fijn om online mee te werken. De video’s en test jezelf worden erg vaak genoemd als leuk en handig. “Methode M is leuk en je leert er veel van tegelijk!” en “Het is een erg overzichtelijk programma wat ervoor zorgt dat ik fijn kan werken.” 

Bezoek ons helpcentrum

Het valt ons op dat nog niet alle collega’s en leerlingen alle functionaliteiten van onze methodes weten te vinden. Daarom hebben we ze allemaal voor jullie op een rijtje gezet met een duidelijke uitleg in ons helpcentrum. Hier vind je ook het antwoord op veelgestelde vragen. Doe er je voordeel mee.  

Al met al is de overgrote meerderheid van zowel leerlingen als collega’s positief over onze lesmethodes. Collega’s geven ons gemiddeld een 7,6, en leerlingen beoordelen ons met een gemiddelde van 8,1!  

Jouw feedback is waardevol 
 De komende maanden gebruiken we de feedback om de methode nog beter te maken voor het nieuwe schooljaar. Wil je ook feedback geven? Bel, mail of whatsapp ons of gebruik de feedbackknop, onderaan iedere les van Methode M.  
 
Alleen samen maken we de beste methode voor maatschappijvakken! 

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.