Wat is maatschappijkunde?

Maatschappijkunde is een verdieping op maatschappijleer en wordt afgesloten met een centraal eindexamen. Voor 2016 heette het vak maatschappijleer 2.

Welke thema’s komen bij maatschappijkunde aan bod?

Bij maatschappijkunde zijn de volgende onderwerpen: Mens en werk, De multiculturele samenleving, Massamedia, Politiek en beleid en Criminaliteit en rechtsstaat. De laatste twee onderwerpen worden getoetst op het eindexamen.

De modules bij Methode M voor maatschappijkunde

Zijn maatschappijleer en maatschappijkunde hetzelfde?

Bij maatschappijleer hebben leerlingen de mogelijkheid om daadwerkelijk inzicht te krijgen in hoe wij als samenleving onze vorm geven. Hierbij worden verschillende concepten en ideeën uit de sociale wetenschap gebruikt en versimpelt uitgelegd.

Aan de andere kant, bij maatschappijkunde, gaan leerlingen nog een stapje verder en duiken ze dieper in de sociale wetenschappen en maken ze uitgebreidere analyses van maatschappelijke problemen.

Wat kan je met maatschappijkunde?

Maatschappijkunde is een vak dat van groot belang is voor je toekomst. Het is niet alleen relevant als je een opleiding wilt volgen die een maatschappelijke impact heeft, maar het helpt je ook als individu om de samenleving beter te begrijpen.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.