Maatschappijleer vmbo

Ben je op zoek naar een lesmethode die aansluit bij jouw leerlingen? Waarmee je zowel in de klas, als vanuit huis kunt werken, die actueel is en jou de ruimte biedt om de lessen zelf vorm te geven. Dan past Methode M bij jou!

In het kort
Vak Maatschappijleer
Doelgroep vmbo
Niveau vmbo basis, kader en gt

Wat gaan ze leren?

De zes modules Vraagstukken, Samenleving, Politiek, Identiteit, Mediawijs en Criminaliteit bevatten alle verplichte onderwerpen, zoals omschreven in de kerndoelen voor het vak, zonder overbodige poespas. De modules bieden bovendien een goede voorbereiding voor het vak maatschappijkunde. Beide lesmethodes sluiten naadloos op elkaar aan.

Afbeelding modules methode maatschappijleer

Aan de slag met mediawijsheid

De module Mediawijs is mede gebaseerd op het competentiemodel van Mediawijzer.net.

Werken aan burgerschapsonderwijs

Met de module Identiteit en de overige lesinhouden voldoen jouw lessen al voor een belangrijk deel aan de wet op Burgerschapsonderwijs van het Ministerie van Onderwijs. Zo maak je met behulp van deze module belangrijke basiswaarden bespreekbaar.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Maximaal flexibel

Als methode willen we graag maximaal flexibel zijn. Gebruik Methode M in de klas of thuis, werk klassikaal, laat leerlingen individueel werken of in groepjes. Het is allemaal mogelijk en het kost je niets extra.

Differentiëren

De lessen worden aangeboden op drie verschillende niveaus: basis, kader en gt. Je kunt het niveau per klas, maar ook per leerling instellen. Binnen één klas kun je dus werken met verschillende niveaus. Ongeacht het niveau is de structuur (modules en lessen) hetzelfde.

Zelfstandig werken

Digitaal werken in de methode is optioneel. Je kunt ook kiezen om de antwoorden in een schrift te laten schrijven. Geen tijd om klassikaal na te kijken? Leerlingen kunnen - met jouw toestemming - ook zelf nakijken!

Werk je liever op papier?

Werken jouw leerlingen liever op papier? Dan is het goed om te weten dat je van iedere module zelf een PDF kan samenstellen, met een tekstboek, werkboek of juist gecombineerd. En ook nog eens helemaal gratis!

Afbeelding Methode M voor maatschappijleer

Inclusief

  • Jaarlijks uitgebreid bijgewerkt, maar altijd actueel
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • Controletoets na iedere les
  • Begrippenlijst
  • Begrippen oefenen met flashcards en begrippentoets
  • Diagnostische moduletoets
  • PDF-versie van iedere module of les als tekstboek, werkboek of allebei

Toetsen

Methode M biedt per module twee schoolexamens inclusief antwoordmodel aan. Helemaal gratis! Je vindt ze in de docentenomgeving.

Nieuwsgierig? Hier heb je een voorbeeld:

Toets Samenleving GT ( Antwoordmodel)

Voorbeeld PTA's

Download de voorbeeld PTA's met kerndoelen om een idee te krijgen hoe je Methode M kunt inzetten. Wil je dat we meedenken? Vraag het gerust.

Voorbeeld PTA maatschappijleer bb

Voorbeeld PTA maatschappijleer kader-gt

Verantwoording

Methode M voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.

Verantwoording maatschappijleer basis

Verantwoording maatschappijleer kader-gt

Archiefkast Methode M: maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap

Over onze methode

Methode M voor maatschappijleer biedt een uitgebreid scala aan lesmateriaal voor leraren maatschappijleer en hun leerlingen, van vmbo bk, vmbo kb en vmbo kgt. Elk hoofdstuk behandelt belangrijke schoolexamen onderwerpen en wordt ondersteund door een online leeromgeving. In ons jaarlijks geactualiseerde lessen vinden docenten en leerlingen up-to-date informatie en interactieve tools om de lesstof te verrijken.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!