Vmbo methode voor maatschappijleer

Ben je op zoek naar een lesmethode voor maatschappijleer die aansluit bij jouw leerlingen? Waarmee je zowel in de klas, als vanuit huis kunt werken, die actueel is en jou de ruimte biedt om de lessen maatschappijleer zelf vorm te geven. Dan past Methode M bij jou!

In het kort
Vak Maatschappijleer
Doelgroep vmbo
Niveau basis, kader, gt

Wat gaan ze leren?

De zes modules Vraagstukken, Samenleving, Politiek, Identiteit, Mediawijs en Criminaliteit bevatten alle verplichte onderwerpen, zoals omschreven in de kerndoelen voor het vak maatschappijleer, zonder overbodige poespas. De modules bieden bovendien een goede voorbereiding voor het vak maatschappijkunde. Beide lesmethodes sluiten naadloos op elkaar aan.

Afbeelding modules methode maatschappijleer

De module Mediawijs is mede gebaseerd op het competentiemodel van Mediawijzer.net. Met de module Identiteit en de overige lesinhouden voldoet de school al voor een belangrijk deel aan de wet op Burgerschapsonderwijs van het Ministerie van Onderwijs.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Differentiëren

De lessen worden aangeboden op drie verschillende niveaus: basis, kader en gt. Je kunt het niveau per klas, maar ook per leerling instellen. Binnen één klas kun je dus werken met verschillende niveaus. Ongeacht het niveau is de structuur (modules en lessen) hetzelfde.

Maximaal flexibel

Als methode willen we graag maximaal flexibel zijn. En daar pluk jij de vruchten van! Gebruik Methode M in de klas of thuis, laat leerlingen individueel werken of in groepjes, online of op papier. Het is allemaal mogelijk en het kost je niets extra.

Via het Schoolbeheer kun je bijvoorbeeld leerlingen digitaal laten antwoorden in de methode. Werken jouw leerlingen liever op papier? Dan is het goed om te weten dat er ook werkboeken beschikbaar zijn. Net als de online versie zijn ze er voor alle niveaus. En ook nog eens helemaal gratis! Download onze werkboeken via het Schoolbeheer.

Afbeelding Methode M voor maatschappijleer

Inclusief

  • Jaarlijks uitgebreid bijgewerkt, altijd actueel
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • Controletoets na iedere les
  • Begrippenlijst
  • Begrippen oefenen met flashcards en begrippentoets
  • Diagnostische moduletoets
  • PDF-versie van iedere module of les als tekstboek, werkboek of allebei

Toetsen & voorbeeld PTA's

Methode M biedt per module twee schoolexamens inclusief antwoordmodel aan. Helemaal gratis! Je vindt ze in het Schoolbeheer.

Voorbeeld PTA's
Download de voorbeeld PTA's met kerndoelen om een idee te krijgen hoe je Methode M kunt inzetten.

Voorbeeld PTA maatschappijleer bb

Voorbeeld PTA maatschappijleer kader-gt

Verantwoording

Methode M voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald voor het vak maatschappijleer. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.

Verantwoording maatschappijleer basis

Verantwoording maatschappijleer kader-gt

Archiefkast Methode M: maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!