Opdracht: De val van het kabinet

De val van het kabinet

De zomervakantie is afgelopen en de start van de scholen is in zicht! Terwijl de schoolboeken en laptops in de tussentijd gesloten waren, viel kabinet Rutte IV. Een belangrijke gebeurtenis voor ons vak en de ideale actualiteit om je leerlingen te laten kennismaken met het vak maatschappijleer. Daarom schreven wij in de vakantie een introductieles voor maatschappijleer: de val van het kabinet.

Het doel van deze introductieles is om leerlingen bewust te maken van de recente politieke gebeurtenis – de val van Kabinet Rutte IV – en hen te laten nadenken over de implicaties ervan voor de Nederlandse democratie en de maatschappij als geheel.

Zoals je van ons gewend bent, dagen we leerlingen ook in deze les uit om aan de hand van actuele geschreven bronnen en recente video’s na te denken over verschillende gevolgen van deze maatschappelijke gebeurtenis. Bij de leerdoelen van deze les staan we stil bij wat maatschappelijke vraagstukken zijn, hoe verkiezingen verlopen in de Nederlandse democratie en hoe Nederland bestuurt wordt. Deze les kun je zonder al te veel voorkennis van je leerlingen gebruiken als een eerste les van je vak of om verschillende begrippen uit het thema politiek te introduceren.

Wij wensen je veel plezier met deze opdracht en met het nieuwe schooljaar!

Bekijk deze opdracht op Methode M

Deze opdrachten zijn een onderdeel van Methode M, de lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Neem een gratis proeflicentie van 3 weken.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.