Opdrachten Oorlog in Oekraïne

Opdrachten Oorlog in Oekraïne vmbo
Foto: Matti

We zijn allemaal geschrokken door de inval van Rusland in Oekraïne. De mate waarin de omringende landen hun steun uitspreken voor Oekraïne en de maatregelen die de NAVO neemt, maakt dat oorlog best wel dichtbij voelt.

Thuis houden we het nieuws in de gaten en ook op school is de oorlog in Oekraïne onderwerp van gesprek. Leerlingen maken zich wellicht zorgen over hun eigen veiligheid en kunnen hier in de klas vragen over stellen. Om docenten zo goed mogelijk te ondersteunen hebben we twee lesbrieven gemaakt over deze situatie.

Oorlog in Oekraïne: de actualiteit

Met deze keuzeopdracht behandelen we de belangrijkste vragen die bij leerlingen opkomen. Waarom valt Rusland Oekraïne binnen? Hoe reageren de andere landen hierop? Komt er nu ook in Nederland oorlog?

Bekijk deze opdracht op Methode M

Oorlog in Oekraïne: de achtergrond

Bij deze keuzeopdracht kijken we meer naar de achtergrond van deze oorlog, de beweegredenen van Vladimir Poetin. Wat was de Sovjet-Unie, de Koude Oorlog? En wat wil Poetin nu bereiken?

Bekijk deze opdracht op Methode M

De opdrachten staan op zichzelf en kunnen afzonderlijk van elkaar gemaakt worden.
Uiteraard zijn deze opdrachten voorlopig gratis voor iedereen te gebruiken.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.