“De Grote Maatschappijleer Corona Quiz”

Vanaf vandaag staat de Grote Corona Quiz van Methode M online. Alle scholieren van Nederland kunnen hieraan meedoen. Even iets anders dan aldat huiswerk.

De quiz test de kennis van middelbare scholieren over de coronacrisis vanuit het vak maatschappijleer. Ook leerlingen van scholen die geen gebruik maken van Methode M kunnen meedoen. 

Ga direct naar De Grote Maatschappijleer Corona Quiz.

En daarnaast…

Hebben we natuurlijk nog verschillende andere mogelijkheden om de lesstof van maatschappijleer en maatschappijkunde op een leuke manier aan te bieden.

Nieuwsgenerator

Zo hebben we een keuzeopdracht gemaakt met drie lessuggesties om de nieuwsgenerator in te zetten. Met de nieuwsgenerator kunnen leerlingen zelf nieuwsartikelenmaken.

Keuzeopdrachten & specials

Ook zien we dat veel scholen de andere keuzeopdrachten inzetten tijdens het afstandsonderwijs. Blijven doen! Dit hele schooljaar zijn ze nog gratis toegankelijk. 

Vergeet ook niet dat we een drietal specials (De Tweede KamerMigratie en Generaties) online hebben staan, waarbij je ook zelf een passende opdracht voor kan bedenken.

Maatschappijkunde

We hebben de afgelopen weken veelvuldig de vraag gehad hoe ver we zijn met maatschappijkunde. We hebben daarom “De multiculturele samenleving” nu al online gezet.

Mocht je dus nog dit schooljaar willen starten met dit onderwerp, dan stellen we deze ook gratis ter beschikking. Neem contact op voor meer informatie.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen