Burgerschapsonderwijs groeit!

De aandacht voor burgerschapsonderwijs groeit en wij groeien mee. Daarom komen we met extra differentiatie voor onze lessen burgerschap. Daarmee heb je dezelfde burgerschapsinhouden, maar nu passend voor ieder niveau.

Taalniveau en didactiek

Voor ieder niveau bieden wij lessen burgerschap op maat. Niet alleen voor vmbo, havo of vwo, maar ook voor het basisonderwijs, mbo en het praktijkonderwijs. De thema’s zijn nagenoeg hetzelfde, maar het taalniveau en de didactiek verschillen. Zo stel jij met Methode M eenvoudig een complete leerlijn samen voor de hele school.

Een voorbeeld van de leerlijn burgerschap

Differentiatie in de klas

Uniek bij Methode M is de mogelijkheid om op leerlingniveau te differentiëren. Heb jij een gemixt niveau in de klas? Stem dan de lessen burgerschap af op het niveau van de leerling. De leerdoelen zijn hetzelfde voor elk niveau, alleen de uitdaging is verschillend. De eindopdracht is voor alle niveaus nagenoeg gelijk.

Onderbouw en bovenbouw

De thema’s zijn afgestemd op de doelgroep. Denk voor de onderbouw aan lessen als pesten en sexting. Waarbij de leerlingen meer naar zichzelf kijken ten op zichte van de maatschappij. Terwijl in de module voor de bovenbouw de grotere thema’s worden besproken. Bijvoorbeeld over drugs en criminaliteit, ons slavernijverleden of vluchtelingen in Nederland.

Borging en samenhang

Onze lessen zijn los van elkaar in te zetten, maar hebben dezelfde herkenbaar structuur en zijn gekoppeld aan de onderwijsdoelen zoals is vastgelegd in de wet op burgerschap. Ook zullen alle thema’s worden afgesloten met een reflectieopdracht. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de onderwerpen en hun eigen rol hierin.

Ieder thema heeft een (creatieve) verwerkingsopdracht. We werken aan de mogelijkheid dat alle leerlingen het resultaat van hun gemaakte product uploaden. Hiermee heeft de leerling, na het doorlopen van de lessen, een portfolio gevuld en de school het burgerschapsonderwijs geborgd.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.