Methode M komt met Maatschappijkunde

Als één vraag ons veel gesteld is, dan is het wel de vraag of Methode M ook maatschappijkunde gaat aanbieden. Inmiddels hebben we er ook een antwoord op: Ja, we gaan stap voor stap uitbreiden met Maatschappijkunde!

De kracht van Methode M is dat we continu vernieuwen en aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. De praktische opdrachten, de aansprekende video’s en de vele manieren om de lesstof te oefenen komen natuurlijk ook terug bij Maatschappijkunde.

Het is bovendien een meerwaarde om voor maatschappijleer en maatschappijkunde dezelfde methode te gebruiken. Inhoudelijk sluit het perfect op elkaar aan en voor leerlingen is de vormgeving, de manier van werken en de schrijfstijl natuurlijk vertrouwd.

We gaan de hoofdstukken verdelen over de komende twee schooljaren. Hiermee sluiten we aan op de syllabusherziening voor de eindexamenonderwerpen: “Politiek en beleid”, “Criminaliteit en rechtsstaat” en de “Analyse van het maatschappelijk vraagstuk”.

Schooljaar 2020-2021

  • De multiculturele samenleving
  • Mens en werk
  • Massamedia

Een eerste opzet van deze hoofdstukken kun je al zien op de Docentendag op 14 februari.

Schooljaar 2021-2022

  • Politiek en beleid
  • Criminaliteit en rechtsstaat
  • Analyseren

Uiteraard wordt ook Maatschappijkunde uitgebreid met praktische opdrachten en oefentoetsen.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen