Effectief leren met Methode M

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor effectief leren. Weten wij, leraren, wel hoe je effectief kan leren? Of markeren je leerlingen nog steeds gewoon de gelezen teksten? Weten je leerlingen eigenlijk wel hoe ze effectief kunnen leren?

Hoe leer je effectief? Download de posters The Learning Scientist

Maatschappijleer is naast een stuk persoonlijke vorming, ook gewoon een leervak. Iets waar veel leerlingen als een berg tegenop zien. Dat vraagt om tijd, geduld en vooral creativiteit van de docent om het leren voor leerlingen aantrekkelijker te maken.

Methode M helpt jou als docent hierbij. Wij denken na over hoe leerlingen effectief kunnen leren met behulp van onze methode en passen dit op verschillende manieren toe:

Methode M bevordert effectief leren

  1. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van leerlingen. Door gebruik te maken van concrete voorbeelden, kan de leerling de lesstof makkelijker reproduceren.
  2. We koppelen de lesstof aan voorbeelden in verschillende vormen. Naast de lesstof in tekst, ook passende nieuwsartikelen, informatieve video’s en beeldmateriaal (waaronder eenvoudige grafieken).
  3. We bieden diverse (kleine en grote) opdrachten aan waarop de leerlingen de lesstof van het hoofdstuk op een andere en op verschillende manieren tegenkomt en verwerkt.
  4. Leerlingen hebben de mogelijkheid om opdrachten zelfstandig na te kijken. Hierdoor kan de leerling ook (achteraf) nog eens zelf controleren wat juist of onjuist is gemaakt.
  5. Het leren van begrippen geeft de leerling houvast, de “flashcards” en de oefentoetsen helpen de leerling op een actieve manier bij het leren.

Daarom Methode M. Helpt de leerling bij het leren.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen