Komt dat zien: Nieuwe reeks internetopdrachten!

De webquests zijn vernieuwd en heten voortaan internetopdrachten. Los van het feit dat het natuurlijk een term is uit de digitale prehistorie, waren de ‘quests’ zelf ook tamelijk verouderd. Deze zomer had ik me eens echt voorgenomen om ze aan te pakken en dat is gelukkig nu een feit. Op mijn nieuwe stek Methode M (daarover later meer) mag iedereen ze gebruiken.

Zelf gebruiken we ze op onze school als inhaalprogramma voor instromers, afstromers en de reguliere PTA. Het aanbod van dit moment:

Politiek
Multiculturele samenleving
Verzorgingsstaat
Cultuur
Media
Nieuwsselectie
Criminaliteit

Helaas is het aanbod aan videomateriaal op SchoolTV in sommige gevallen nog een tikje verouderd, maar bij gebrek aan beter en als ze inhoudelijk nog voldoen heb ik gekozen om deze toch te gebruiken. Ik sta 100% open voor goede feedback, verbeteringen en suggesties.. schroom dus niet om contact op te nemen.

Ik zal het komende schooljaar nog enkele nieuwe internetopdrachten online zetten. Dus houd de website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

 • Stephan van Peursem zegt:

  Dag Stef,
  Stuur je ons anders ook een mailtje over welke video’s volgens jou verouderd zijn? Dan kunnen we kijken of we over die onderwerpen aan nieuw materiaal kunnen komen.
  Met vriendelijke groet,
  Stephan (redactie Schooltv)

 • Mariëlle Kanters zegt:

  Hoi Stef,

  Je bent goed bezig! Heel fijn deze overzichtelijke opdrachten! Ik ga er zeker gebruik van maken.

  Groetjes Mariëlle

Reacties zijn gesloten.