Opdracht: Europapaparlement!

De Europese Parlementsverkiezingen zijn, gezien de geopolitieke verhoudingen op dit moment in Europa, misschien wel interessanter dan ooit, maar tegelijkertijd een ver-van-je-bedshow voor veel van onze leerlingen. Met deze les proberen wij het jou als docent iets makkelijker te maken om voor de leerlingen het belang van deze verkiezingen inzichtelijk te krijgen.

Op donderdag 6 juni zijn de stembussen in Nederland geopend. Tot die tijd vinden wij het noodzakelijk aandacht te besteden aan deze Europese Parlementsverkiezingen. Wij doen dat in deze les niet door in te zoomen op de, voor onze doelgroep, vrij ingewikkelde bestuursorganen die de Europese Unie rijk is. Wat wij belangrijk vinden in deze les is dat de leerling weet waarom de verkiezingen er zijn en wat de EU concreet voor hen betekent.

Foto: Ali Levlog

In deze les bespreken we waarom de Europese Unie bestaat, wat het Europees Parlement (waarop wordt gestemd 6 juni) precies doet en hoe de verkiezingen in zijn werk gaan. Dit doen wij aan de hand van actuele voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling. We sluiten deze les af met een reeks stellingen waarbij de docent aan de hand van een onderwijsleergesprek met de klas de uitslag van deze ‘swiper’ kan bespreken.

Deze gratis les van Methode M helpt jou om dit onderwerp, dat vaak als lastig wordt ervaren, bespreekbaar te maken in de klas. Doe er je voordeel mee en stay tuned op Methode M: de meest actuele methode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap!

Bekijk deze opdracht op Methode M

Deze opdrachten zijn een onderdeel van Methode M, de lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Neem een gratis proeflicentie van 3 weken.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.