Opdracht: De Kinderombudsman helpt!

Een les om extra trots op te zijn! Samen met de Kinderombudsman hebben wij een les gemaakt voor leerlingen om hen te laten ontdekken wat de Kinderombudsman doet en hen bewust te maken van hun eigen (kinder)mensenrechten. We sluiten de les af met een samenwerkingsopdracht waarin leerlingen ontdekken hoe zij voor zichzelf kunnen opkomen.

Armoede onder kinderen, thuiszitters, scheidingen, (online)pestgedrag of privacy-schending. Zomaar een paar van de vele onderwerpen waar kinderen vandaag de dag mee worstelen. Weten kinderen zelf waar zij recht op hebben als zij in één van deze situaties terechtkomen? En als dat gebeurt en ze komen er niet meer uit, wat dan? Dan is daar de Kinderombudsman!

Aan het einde van de les kunnen leerlingen vrijwillig en anoniem een vragenlijst invullen waardoor zij meedoen aan een onderzoek van de Kinderombudsman over welzijn onder kinderen. Jaarlijks op 20 november wordt de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. De resultaten van dit onderzoek worden op deze dag gepresenteerd.

Deze gratis les van Methode M helpt jou om dit onderwerp, dat vaak als lastig wordt ervaren, bespreekbaar te maken in de klas. Doe er je voordeel mee en stay tuned op Methode M: de meest actuele methode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap!

Bekijk deze opdracht op Methode M

Deze opdrachten zijn een onderdeel van Methode M, de lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Neem een gratis proeflicentie van 3 weken.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.