Gebruik de stemwijzer van Methode M

Jongeren Stemwijzer

Misschien ken je hem nog: de stemwijzer voor jongeren van Methode M . Drie jaar geleden lanceerden we hem voor het eerst tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart in zicht bevelen we onze Jongeren Stemtest graag opnieuw van harte aan.

Speciaal voor deze verkiezingen hebben wij de stemwijzer geactualiseerd met nieuwe stellingen. Ook zijn alle partijen uit de huidige Tweede Kamer toegevoegd, zoals JA21, Volt, BBB en BIJ1. Een ding wat niet veranderd is: hij is nog steeds gratis en vrij toegankelijk voor iedereen! Alle reden dus om de Jongeren Stemtest van Methode M in te zetten in jouw les.  

Breng de actualiteit in de klas

Politiek is een lastig onderwerp. Met de Jongeren Stemtest van Methode M breng jij de verkiezingen op een laagdrempelige manier in de klas. De jongerenstemwijzer van Methode M bevat prikkelende stellingen die aansluiten bij de actuele thema’s in de provincie. In maximaal 14 eens/oneens-vragen krijgen zij inzicht in hun eigen politieke voorkeur en ervaren ze dat politiek geen ver-van-hun-bed show hoeft te zijn. Invullen duurt slechts een paar minuten, maar levert gegarandeerd voor een hele les gespreksstof op!

Proberen?

Je vindt de stemwijzer op www.jongerenstemtest.nl. Wanneer je leerlingen hetzelfde label laat invullen aan het begin van de stemwijzer, kun je aan het eind de uitslagen van de groep zien. Leuk voor in de nabespreking!

Gebruik de Jongeren Stemtest van Methode M in de les en laat ons weten wat jouw leerlingen ervan vinden! Reacties kun je sturen naar: info@methodem.nl.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen