“De Grote Maatschappijleer Corona Quiz”

Met in ons achterhoofd het enthousiasme waarmee de coronaopdracht door jullie is opgepakt, hebben we nog iets leuks voor jou en je leerlingen gemaakt.

De Grote Maatschappijleer Corona Quiz

Vanaf vandaag staat de Grote Corona Quiz van Methode M online. Alle scholieren van Nederland kunnen hieraan meedoen. Even iets anders dan al dat huiswerk.

De quiz test de kennis van middelbare scholieren over de coronacrisis vanuit het vak maatschappijleer. Ook leerlingen van scholen die geen gebruik maken van Methode M kunnen meedoen. 

Ga direct naar De Grote Maatschappijleer Corona Quiz.

En daarnaast…

Hebben we natuurlijk nog verschillende andere mogelijkheden om de lesstof van maatschappijleer en maatschappijkunde op een leuke manier aan te bieden.

Nieuwsgenerator
Zo hebben we een keuzeopdracht gemaakt met drie lessuggesties om de nieuwsgenerator in te zetten. Met de nieuwsgenerator kunnen leerlingen zelf nieuwsartikelenmaken.

Keuzeopdrachten & specials
Ook zien we dat veel scholen de andere keuzeopdrachten inzetten tijdens het afstandsonderwijs. Blijven doen! Dit hele schooljaar zijn ze nog gratis toegankelijk. 

Vergeet ook niet dat we een drietal specials (De Tweede KamerMigratie en Generaties) online hebben staan, waarbij je ook zelf een passende opdracht voor kan bedenken.

Maatschappijkunde

We hebben de afgelopen weken veelvuldig de vraag gehad hoe ver we zijn met maatschappijkunde. We hebben daarom “De multiculturele samenleving” nu al online gezet.

Mocht je dus nog dit schooljaar willen starten met dit onderwerp, dan stellen we deze ook gratis ter beschikking. Neem contact op voor meer informatie.

Start met lessen thuis via Methode M

Het zijn vreemde tijden. Afgelopen week waren het halfvolle klassen, lege gangen en onzekere leerlingen. Nu is de boodschap die we allemaal zagen aankomen: de scholen sluiten en we gaan online verder.

Methode M is vanuit beginsel een digitale methode. Onze gebruikers hoeven zich dus maar beperkt aan te passen aan de nieuwe situatie. Leerlingen zijn al gewend om digitaal te werken en ook de docenten kunnen de voortgang via het schoolbeheer goed monitoren.

Lees verder

Maatschappijleer verkort programma

Er zijn ieder schooljaar leerlingen die opstromen of afstromen en daardoor het PTA van maatschappijleer nog moeten afronden. Je hebt ze dan niet in een normale lessituatie, maar bent als docent maatschappijleer wel verantwoordelijk voor deze leerlingen.

Lees verder

Effectief leren met Methode M

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor effectief leren. Weten wij, leraren, wel hoe je effectief kan leren? Of markeren je leerlingen nog steeds gewoon de gelezen teksten? Weten je leerlingen eigenlijk wel hoe ze effectief kunnen leren?

Lees verder

Vinden jouw leerlingen maatschappijleer saai?

Zijn jouw leerlingen snel afgeleid? Kijken ze liever uit het raam dan in hun boek? Veel leerlingen haken af door te veel tekst, moeilijke woorden en overbodige opdrachten. En dat is jammer. Want maatschappijleer gaat over hen, zij maken deel uit van de maatschappij en daarom is het belangrijk dat zij leren nadenken over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Lees verder

Methode M zomerupdate 2019

Met trots presenteren we de zomerupdate 2019 van Methode M. En wat voor één! Ieder schooljaar wordt de methode een beetje meer volwassen en werken we verder aan ons doel: de beste methode voor maatschappijleer op het vmbo.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een aantal gewenste en nodige technische verbeteringen. Daarnaast is tijdens de zomervakantie de methode geactualiseerd en waar nodig soms aangevuld of herschreven.

Lees verder

Acht tips voor leraren die willen gaan werken met een online methode

Al enige tijd werk ik natuurlijk zelf ook met Methode M. En daarmee dus ook volledig online. In het begin best een beetje spannend. Maar door het gewoon te doen en het zelf te ervaren, ben ik inmiddels erg enthousiast over deze manier van werken. In dit artikel deel ik daarom mijn ervaringen in acht tips voor collega’s die nieuwsgierig zijn naar werken met een digitale methode.

Lees verder