Nieuw: Burgerschapsmethode van Methode M!

Het kon eigenlijk niet meer uitblijven! Na maatschappijleer en maatschappijkunde biedt Methode M nu écht een eigen methode Burgerschap voor het VO aan! En op de manier zoals je die van ons gewend bent: Interactief, actueel en aansluitend bij de belevingswereld van de leerling.

De module Burgerschapskaarten is geschreven voor 12 tot 16-jarigen en bestaat uit 20 op zichzelf staande lessen. Je kunt de lessen heel flexibel op verschillende plekken (vakken, leerjaren, niveaus) inzetten.

De leerlingen gaan op een actieve manier met de bekende burgerschapscompetenties en elkaar aan de slag. Naast een stukje theorie staat iedere les vooral in het teken van een doe-opdracht die een beroep doet op hun creativiteit, zoals een rollenspel, presentatie of interview. 

Kortom: Met Burgerschapskaarten van Methode M voldoe je volledig aan de nieuwe eisen van de overheid op het gebied van burgerschapsonderwijs en bied je jouw leerlingen inspirerende en creatieve lessen. Neem snel een proeflicentie!

Opdracht burn-out

Opdracht maatschappijleer burn-out
Bron: Nataliya Vaitkevich

Iedereen heeft wel eens last van stress. Dat is heel normaal! Stress zorgt ervoor dat je op tijd op je afspraken komt, en dat je goed leert voor toetsen. Een beetje stress is dus niet erg. Maar als je lange tijd veel stress hebt, dan kun je een burn-out krijgen. Een burn-out, wat is dat eigenlijk?

In deze les leren leerlingen wat een burn-out is, hoe vaak het in Nederland voorkomt en wat je zelf kan doen tegen een burn-out.

Bekijk deze opdracht op Methode M

Deze keuzeopdrachten zijn een onderdeel van Methode M, de lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde én burgerschap. Neem een gratis proeflicentie van 3 weken of schaf de hele set aan voor slechts €3,95 per leerling.

Iedereen mediawijs met Methode M!

Hoe mediawijs zijn jouw leerlingen eigenlijk? Met Methode M kun je eenvoudig mediawijsheid trainen. Sterker nog: We durven te beweren dat je met Methode M alle competenties van mediawijsheid oefent.

Lees verder

Leerlingen zelfstandig laten nakijken

Bij Methode M kun je leerlingen zelfstandig laten nakijken. Handig als je leerlingen zelfstandig laat werken, meer wilt differentiëren of een leerling een les heeft gemist. We leggen je hieronder uit hoe dit er in de lesmethode uitziet.

Lees verder

Klas aanmaken en leerlingen laten registeren

Bij Methode M registreren leerlingen zichzelf door middel van een klascode. Zo komt iedereen direct in de juiste klas én kun je gemakkelijk nieuwe leerlingen registreren. We leggen je hieronder uit hoe je een klas aanmaakt en hoe je de leerling zichzelf kunt laten registreren in deze klas.

Lees verder

Methode M’s Zomerupdate 2021

We gaan weer beginnen! Met zo’n Nederlandse zomer is het niet zo heel erg om weer naar school te moeten, toch?

Bij Methode M hebben we hard gewerkt aan misschien wel de grootste functionele update tot nu toe: Digitaal antwoorden, oftewel de mogelijkheid voor leerlingen om in de lesmethode te antwoorden. We hebben ons best gedaan om deze nieuwe functie zo mooi en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken! Lees er in deze blogpost meer over, of probeer het meteen even uit!

Lees verder

Digitaal antwoorden: hoe gaat dat in zijn werk?

Vanaf dit schooljaar heb je als docent de mogelijkheid om de leerlingen de antwoorden in de methode zelf te laten invullen. Je kunt deze antwoorden per leerling of per klas en per opdracht bekijken. We leggen je hieronder in drie stappen uit hoe het werkt.

Lees verder

5 voordelen van een online lesmethode voor maatschappijkunde

methode voor maatschappijkunde

Je kent Methode M wellicht van het vak maatschappijleer. Al meer dan 50 scholen in Nederland werken met onze online lesmethode, die speciaal geschreven is voor leerlingen in het vmbo.

Maar wist je dat Methode M nu ook het examenvak maatschappijkunde aanbiedt? Nadat we vorig schooljaar al de drie modules Mens en werk, De multiculturele samenleving en Massamedia aanbieden, komen daar nu de modules Politiek en beleid, Criminaliteit en rechtsstaat én Analyse bij. En nu is Methode M meer dan compleet!

Onze online methode voor maatschappijkunde biedt jou en de leerlingen vele voordelen. We noemen er vijf:

Lees verder