Paarse Vrijdag: Jezelf zijn, ook op school! 💜

Paarse vrijdag: 9 december

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag. We dragen dan paars omdat we vinden dat je mag zijn wie je bent, ongeacht je sekse, gender of seksuele voorkeur.

De introductie van de “One love”-band, de regenboogvlag en de opkomst van GSA’s op scholen. Allemaal tekenen dat we het belangrijk vinden om onszelf te kunnen zijn. Diversiteit in gender, sekse en seksualiteit zijn een feit, ook in de klas. Maar hoe ga je hier als docent mee om? Hoe maak je zaken als homoseksualiteit of transgender zijn bespreekbaar met je leerlingen?

Dit jaar maakten we speciaal voor Paarse vrijdag de keuzeopdracht ‘Jezelf zijn’. In deze les gaan we wat dieper in op seksuele diversiteit. Je kent vast nog wel het voorbeeld uit de media van Frédérique die niet wilde zeggen of ‘ze’ een jongen of meisje was. Of Raven van Dorst die zich openlijk profileert als intersekse persoon. Zij kunnen belangrijke rolmodellen zijn voor de leerlingen van nu, die misschien ook worstelen met hun seksualiteit. Leerlingen die nog niet uit de kast durven komen.

Als docent kun jij hen hierbij helpen. Maak seksuele diversiteit bespreekbaar in jouw klas met onze gratis keuzeopdracht ‘Jezelf zijn’. En draag paars!

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.