Duik in de verkiezingen met Methode M

Verkiezingsposter Tweede Kamer 2021

Niets is leuker dan het onderwerp Politiek behandelen tijdens de verkiezingen. Onze leerlingen, die niet altijd even goed de politiek in Den Haag volgen, krijgen nu een hoop mee van het verkiezingscircus.

Wij brengen graag nog even onder de aandacht wat je met Methode M kan doen rondom de verkiezingen van dit jaar.

Special: De Tweede Kamer

Onze special “De Tweede Kamer” is bijgewerkt met de laatste video’s, lijsttrekkers en kenmerkende standpunten. Gebruik deze special met bijbehorende keuzeopdrachten naar eigen inzicht in je les.

Ga naar de special De Tweede Kamer.

Stemwijzer: Jongerenstemtest.nl

Inmiddels is hij al meer dan 3000 keer ingevuld: de Jongerenstemtest van Methode M . Een snelle stemwijzer die kijkt of je links/rechts, progressief/conservatief bent en hier vervolgens een partij aan koppelt.

Vul het label in om de resultaten van je leerlingen in een eigen overzicht te zien. (https://www.jongerenstemtest.nl/uitslag/klas3a)

Ga naar de stemwijzer: Jongerenstemtest.nl

Keuzeopdrachten

Wat doet de Tweede Kamer eigenlijk? Met behulp van deze keuzeopdracht maken je leerlingen kennis met de belangrijkste werkzaamheden van de Tweede Kamer en leren zij over de standpunten van de verschillende partijen.

Ga naar keuzeopdracht De Tweede Kamer

Hoe werkt democratie? Herhaal nog eens de belangrijkste onderdelen van een democratie met de keuzeopdracht.

Ga naar keuzeopdracht Democratie

Extra: Verkiezingsposters

Als extraatje: download hier de verkiezingsposters van alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten, of de afbeelding met alle partijen die meedoen.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen