5 lestools die je na de verkiezingsuitslag kunt gebruiken

Ik baal. Vandaag hadden we studiedag en morgen is het proefwerkweek bij mij op school. Aan wie moet ik morgen dan enthousiast vertellen over de verkiezingsuitslag, de formatieprocedure en de mogelijke coalities? Ik moet een klein weekje geduld hebben, maar ik kwam alvast wat toffe middelen tegen om te gebruiken en die deel ik graag met jullie:

1. Coalitiemeter: EenVandaag of die van de NOS

EenVandaag: Coalitiemeter

Morgen begint natuurlijk het formatiespel. Met behulp van een coalitiemeter kun je kijken welke coalities er mogelijk zijn. De mooiste is die van EenVandaag, de NOS heeft er een en ook Coalitiemeter.nl is een alternatief. Als er meer mooie voorbeelden zijn zet ik ze erbij.

2. NTR SchoolTV Tweede Kamer

Interactieve manier om een blik op de Tweede Kamer te werpen met een hoop extra informatie. Ze hebben beloofd hem aan te passen wanneer het duidelijk is.

3. Prowise Verkiezingsles

Prowise: Verkiezingen
Voor de leraren die gebruik maken van Prowise. Een zeer uitgebreide ‘les’ met allerlei interactieve spelletjes. Weliswaar heel diverse niveaus, dus goed kijken wat je gebruikt voor je klas.

4. Voorkeursstemwijzer

Het gaat me niet zozeer om de stemwijzer. Meer geeft de Voorkeursstemwijzer de mensen op de kieslijst (letterlijk) een gezicht. Je kunt selecteren op geslacht, provincie, leeftijd, ervaring en ‘sector’.

5. Methode M: Tweede Kamerverkiezingen 2017

Tweede Kamerverkiezingen
Even een wij-van-wc-eend. Hij is de afgelopen weken volop gebruikt en hij blijft zeker online. Maar mocht nieuwe partijen als DENK, VNL of Forum voor Democratie in de Tweede Kamer komen dan zet ik ze zo spoedig mogelijk ook op de lijst.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen