Online methode voor maatschappijleer op het vmbo

Je bent op zoek naar een lesmethode voor maatschappijleer die aansluit bij jouw leerlingen. Waarmee je zowel in de klas, als vanuit huis kunt werken, die actueel is en jou de ruimte biedt om de lessen maatschappijleer zelf vorm te geven. Dan past Methode M bij jou!

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@methodem.nl Stuur een WhatsAppje

Inhoud

De zes modules Vraagstukken, Samenleving, Politiek, Burgerschap, Mediawijs en Criminaliteit bevatten alle verplichte onderwerpen, zoals omschreven in de kerndoelen voor het vak maatschappijleer, zonder overbodige poespas. De modules bieden bovendien een goede voorbereiding voor het vak maatschappijkunde. Beide lesmethodes sluiten naadloos op elkaar aan.

De module Mediawijs is mede gebaseerd op het competentiemodel van Mediawijzer.net. Met de module Burgerschap voldoet de school aan het wetsvoorstel Burgerschapsonderwijs van het Ministerie van Onderwijs.

Wat zeggen gebruikers?

"Zeer toegankelijk, sluit enorm aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Behapbare teksten. Aantrekkelijke vormgeving. ZEER actueel. Goede opbouw. Verschillende soorten opdrachten worden door leerlingen ook echt als fijn ervaren. Vooral de DOE-opdrachten!" - Kathy Westendorp, docent De Nassau

Lees alle reviews over Methode M

Differentiëren

De lessen worden aangeboden op drie verschillende niveaus: basis, kader en gt. Je kunt het niveau per klas, maar ook per leerling instellen. Binnen één klas kun je dus werken met verschillende niveaus. Ongeacht het niveau is de structuur (modules en lessen) hetzelfde.

Maximaal flexibel

Als methode willen we graag maximaal flexibel zijn. En daar pluk jij de vruchten van! Gebruik Methode M in de klas of thuis, laat leerlingen individueel werken of in groepjes, online of op papier. Het is allemaal mogelijk en het kost je niets extra.

Via het Schoolbeheer kun je bijvoorbeeld leerlingen digitaal laten antwoorden in de methode. Werken jouw leerlingen liever op papier? Dan is het goed om te weten dat er ook werkboeken beschikbaar zijn. Net als de online versie zijn ze beschikbaar voor alle niveaus. En ook nog eens helemaal gratis! Download onze werkboeken via het Schoolbeheer.

Inclusief

  • Regelmatige updates
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • Controletoets na iedere les
  • Begrippenlijst
  • Begrippen oefenen met flashcards en begrippentoets
  • Diagnostische moduletoets
  • PDF van iedere les (automatisch gegenereerd)
  • Werkboeken als PDF of digitaal antwoorden

Ervaar het zelf. Neem een gratis proeflicentie!

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt hij/zij een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang. We bieden verschillende soorten licenties aan. Kies hieronder welke licentie bij jouw situatie past.

Volledige toegang € 24,95

Alle modules en alle keuzeopdrachten voor een schooljaar lang maatschappijleer.

Verkort programma € 9,95

Behandelt het complete examenprogramma beknopt. Meer informatie.

Losse modules vanaf € 2,95

Verrijk je lessen met losse modules uit onze methode. Een fijne afwisseling voor je eigen lessenreeks, of een verouderd boek.

Keuzeopdrachten € 3,95

Zit je nog vast aan een methode? Maak je lessen interactief en actueel en gebruik de vele keuzeopdrachten.

Bekijk de tarieven voor maatschappijleer

Toetsen & voorbeeld PTA's

Methode M biedt per module twee schoolexamens inclusief antwoordmodel aan. Helemaal gratis! Je vindt ze in het Schoolbeheer.

Voorbeeld PTA's
Download de voorbeeld PTA's met kerndoelen om een idee te krijgen hoe je Methode M kunt inzetten.

Voorbeeld PTA maatschappijleer bb

Voorbeeld PTA maatschappijleer kader-gt

Verantwoording

Methode M voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald voor het vak maatschappijleer. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.

Verantwoording maatschappijleer basis

Verantwoording maatschappijleer kader-gt

Verantwoording maatschappijleer verkort programma

Snel een vraag? Snel een antwoord!

Stuur ons een WhatsAppje

Nieuw! Burgerschap

Ontdek onze nieuwe lessenreeks voor burgerschap! Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag een proeflicentie aan.

Genoeg uitdaging en verdieping

"Methode M geeft een duidelijk en volledig overzicht van de leerstof voor het vak maatschappijleer. De leerling kan, zelfstandig, aan het werk en krijgt genoeg uitdaging en verdieping om het schoolexamen op een goede manier af te ronden."

Dirk-Jan van Dijk, docent Spring High • Lees meer reviews

Volg ons, gewoon doen