Week van de Mediawijsheid bij Methode M

Week van de Mediawijsheid bij Methode M voor maatschappijleer

Als docenten maatschappijleer weten we als geen ander wat het belang is van mediawijsheid. De onhandigheden en incidentjes op sociale media zijn wekelijkse kost, zeker als je ook mentor bent.

Bij Methode M voor maatschappijleer staan we hier met onze module Mediawijs uitgebreider bij stil. Ook komt dit onderwerp terug bij onze Burgerschapskaarten. Toch kan het geen kwaad om tijdens de Week van de Mediawijsheid hier nog eens extra aandacht aan te besteden. Dat kan heel eenvoudig met onze keuzeopdrachten.

Keuzeopdrachten

Zo is er bijvoorbeeld de keuzeopdracht “Sexting” die leerlingen bewust maakt de gevolgen van sexting, zonder in te gaan op de schuldvraag. Of de keuzeopdracht “Gameverslaafd” waarin we de kenmerken van een gameverslaving bespreken.

Beide opdrachten zijn deze week gratis voor iedereen beschikbaar. Wellicht een leuk idee om leerlingen zelf een van deze opdrachten te laten kiezen.

Nieuwsgenerator

Ben je al bekend met onze tool om zelf nieuwsartikelen te schrijven? Op nieuwsgenerator.nl kunnen leerlingen zelf in de huid kunnen kruipen van een journalist en een online artikel schrijven. In deze les zie je verschillende suggesties. Uiteraard besteden we hierbij ook aandacht aan nepnieuws en betrouwbaarheid van teksten.

Kortom: Genoeg mogelijkheden om deze week aan de slag te gaan met Mediawijsheid van Methode M!

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.