Vinden jouw leerlingen maatschappijleer saai?

Zijn jouw leerlingen snel afgeleid? Kijken ze liever uit het raam dan in hun boek? Veel leerlingen haken af door te veel tekst, moeilijke woorden en overbodige opdrachten. En dat is jammer. Want maatschappijleer gaat over hen, zij maken deel uit van de maatschappij en daarom is het belangrijk dat zij leren nadenken over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Methode M houdt de aandacht vast

We werken dagelijks met vmbo’ers, we weten waar ze zich mee bezighouden en hoe we ze bij de les houden. De methode is een middel. Jij bent de expert. Methode M zorgt ervoor dat jij je kunt richten op dat wat je klas nodig heeft. Hoe meer tijd jij over hebt om met de leerlingen in gesprek te zijn, hoe minder saai maatschappijleer wordt.

Wij doen het voorwerk en kiezen de onderwerpen die aansluiten bij hun belevingswereld, uitgelegd in begrijpelijke taal en met aansprekende voorbeelden. Pittige lesstof wordt afgewisseld met informatieve video’s en interactieve opdrachten. Zo bouwen we samen aan de kennisbasis voor maatschappijleer van de leerlingen.

Nieuw dit schooljaar: Maakopdrachten

Onze leerlingen zijn over het algemeen doeners. En soms zijn we de laptops ook wel even beu. Daarom introduceren we de maakopdrachten. Dit zijn opdrachten waarbij de leerling iets in elkaar moet zetten: een kalender, een kwartet of een poster. Dit mag natuurlijk achter de computer, maar er kan ook lekker geknutseld worden!

Daarom Methode M. Overzichtelijk, compact en geschreven in duidelijke taal.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen