Start met lessen thuis via Methode M

Het zijn vreemde tijden. Afgelopen week waren het halfvolle klassen, lege gangen en onzekere leerlingen. Nu is de boodschap die we allemaal zagen aankomen: de scholen sluiten en we gaan online verder.

Methode M is vanuit beginsel een digitale methode. Onze gebruikers hoeven zich dus maar beperkt aan te passen aan de nieuwe situatie. Leerlingen zijn al gewend om digitaal te werken en ook de docenten kunnen de voortgang via het schoolbeheer goed monitoren.

Nakijken uitgebreid

Wel hebben we een belangrijke aanpassing gedaan om het “thuis leren” te bevorderen. We hebben de nakijkfunctionaliteit aangepast. Leerlingen konden hun docent tijdens de les al toestemming vragen om na te mogen kijken. Vanaf nu is dit ook buiten de lessituatie mogelijk. We hebben de tijdslimiet ingesteld op 24 uur, waardoor de docent ruim de tijd heeft om de leerling toestemming te geven tot nakijken.

Voorbeeld: Jade vraagt meneer Smits om 10.00 uur toestemming om een paragraaf na te kijken. Meneer Smits ziet dit om 12.30 uur en geeft de leerling toestemming. Wanneer Jade om 14.00 uur weer inlogt, heeft ze 15 minuten de tijd om de paragraaf na te kijken.

Wil je als school NU ook gebruik maken van Methode M?

Het onderwijs staat voorop. Wil je jouw leerlingen de lesstof van maatschappijleer online aanbieden? Neem contact op. Wij maken dat graag mogelijk.

Opdracht Coronavirus bijgewerkt

Twee weken geleden kwamen we al met een keuzeopdracht om leerlingen op een goede manier te informeren over het coronavirus. Deze opdracht hebben we inmiddels aangepast naar de laatste informatie.

De gratis keuzeopdrachten zijn ook een prima invulling om digitaal je lessen aan te bieden. We hebben recent alle keuzeopdrachten voorzien van antwoorden, waardoor leerlingen de opdracht ook zelfstandig kunnen nakijken.

Extra service bij keuzeopdrachten

Wil je nu al de mogelijkheid hebben om leerlingen de keuzeopdrachten zelfstandig te laten nakijken? Bestel de keuzeopdrachten alvast voor volgend schooljaar, je kunt er dan dit schooljaar nog met je klassen in werken. Neem even contact met ons op.

We wensen alle leraren heel veel succes tijdens de komende weken. Deze klus kunnen we samen klaren!

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen