Opdrachten thema pluriforme samenleving

Opdrachten thema multiculturele samenleving
Afbeelding: Methode M

Nederland is een multiculturele samenleving. Dit is een samenleving waar mensen met verschillende afkomst en cultuur samen leven. Deze culturen zijn zichtbaar op straat, in de media, politiek en regelmatig onderwerp van discussie.

Methode M heeft een aantal opdrachten gemaakt die passen bij het thema de pluriforme samenleving.

Subculturen

Je hebt vast wel eens gehoord van het woord cultuur. De Limburgse cultuur, de Marokkaanse cultuur, de joodse cultuur of een jeugdcultuur. Maar wat wordt ermee bedoeld?

Bekijk deze opdracht op Methode M

Mensenrechten

Dit is het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het klinkt logisch, maar dat wij in Nederland deze rechten hebben is helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Bekijk deze opdracht op Methode M

Vluchtelingen

Met regelmaat gaat het in Nederland over het onderwerp vluchtelingen. Of het nu de beelden van vluchtelingenkampen in Griekenland zijn, van mensen die uit zee gered moeten worden, of nieuws over de AZC’s in Nederland.

Bekijk deze opdracht op Methode M

Deze opdrachten zijn een onderdeel van Methode M, de lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Neem een gratis proeflicentie van 3 weken.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

  • Divers is een ander woord voor multicultureel.En de berichtgeving over de multiculturele samenleving is vaak alarmistisch.Diversiteit van de Nederlandse bevolking leidt tot verdeeldheid.We zien parallelle samenlevingen in Nederland, in Denemarken, in België – in heel West-Europa. En die parallelle samenlevingen zijn het gevolg van mislukt integratiebeleid, van dertig jaar pappen en nathouden…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.