Nieuw: Werkboeken voor maatschappijleer!

Voor iedereen die de voordelen van een online methode graag wil combineren met werken op papier, hebben wij goed nieuws: Met ingang van schooljaar 2022/2023 kun je werkboeken downloaden bij Methode M! De werkboeken zijn beschikbaar voor alle modules van maatschappijleer. Er zijn aparte werkboeken voor basis, kader en g/t-niveau.

De werkboeken vormen een aanvulling op de methode en zijn op verschillende manieren in te zetten. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer geschikt als je leerlingen meer wilt laten schrijven of sneller het huiswerk wilt controleren. Zo combineer je het vertrouwde van papier, met de mogelijkheden van online.

Zelfstandig werken

Niet elke leerling heeft altijd de instructie van de docent nodig om de opdrachten in de les te maken. Leerlingen die gebaat zijn bij zelfstandig werken, kunnen met het werkboek op hun eigen tempo en niveau de stof doorwerken. De werkboeken leiden de leerling stap voor stap door de methode. Zo heb jij je handen vrij voor de rest.

Differentiëren: voor extra hulp, of juist verdieping

Er zijn aparte werkboeken voor basis- , kader en g/t-leerlingen. De werkboeken volgen de opdrachten in de methode en bieden daarnaast ruimte voor differentiatie. Voor leerlingen die wat meer moeite hebben met de stof, zijn er de plusopdrachten. Leerlingen die juist meer uitdaging nodig hebben, kunnen de expertopdrachten maken. 

Leren voor de toets

De werkboeken bieden door hun opzet de leerlingen ook een uitstekende basis voor een samenvatting van de lesstof. Elke les bevat een kader waarin leerlingen vragen beantwoorden over de belangrijkste begrippen en leerdoelen. Door deze kaders nogmaals door te lezen en te leren, zijn leerlingen goed voorbereid op de toets.

Extra: lesplanner

Met de handige lesplanner voorin het werkboek leren leerlingen hun eigen planning te maken en hierop te reflecteren. Leerlingen vullen vooraf in wat ze per les willen afhebben en checken aan het eind van de les of dit gelukt is.

De werkboeken worden gratis in ons Schoolbeheer aangeboden en kunnen door de school zelf geprint worden. Nieuwsgierig naar het werkboek? Mail ons en wij sturen er graag een naar je toe.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.