Methode M’s Zomerupdate 2021

We gaan weer beginnen! Met zo’n Nederlandse zomer is het niet zo heel erg om weer naar school te moeten, toch?

Bij Methode M hebben we hard gewerkt aan misschien wel de grootste functionele update tot nu toe: Digitaal antwoorden, oftewel de mogelijkheid voor leerlingen om in de lesmethode te antwoorden. We hebben ons best gedaan om deze nieuwe functie zo mooi en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken! Lees er in deze blogpost meer over, of probeer het meteen even uit!

Alle wijzigingen op een rij

Zoals je intussen van ons gewend bent, is Methode M weer geactualiseerd, waar nodig. Verder zijn
er geen grote inhoudelijke veranderingen. Wel is het handig als je dit nog even leest:

Redactionele wijzigingen

  • De “Hoofdstuktoets” bij iedere module heet voortaan “Test jezelf”.
  • De leerdoelen bij basis zijn overal onderaan de pagina gezet.
  • Analyses bij maatschappijleer zijn allemaal geactualiseerd en meer in lijn gebracht met de analyses bij maatschappijkunde.
  • Bij de modules Mens en werk, De multiculturele samenleving en Massamedia van maatschappijkunde hebben we de kaderversies nog bondiger gemaakt.

Technische wijzigingen

  • Nieuwe lay-out voor de lessen. Vooral in Microsoft Teams was de inhoudsopgave regelmatig verdwenen en werkte dat niet soepel. We hebben ervoor gekozen om de zijbalk te verplaatsen naar boven met een uitklapmenu. Zo blijft het overzichtelijk en kun je altijd eenvoudig navigeren. De knop voor leerlingen om na te kijken is ook naar boven verplaatst.
  • PDF-functionaliteit. Soms is het handig om leerlingen iets op papier te laten uitwerken of simpelweg omdat een leerling zijn laptop niet bij zich heeft. Je kunt nu eenvoudig zelf een pdf van de lesstof maken. Ook deze knop vind je bovenaan. Let op: het is een door de computer automatisch gegenereerde versie, die soms niet altijd even goed uit de verf komt.
  • Digitaal antwoorden. Hij stond bovenaan het verlanglijstje van de meeste scholen. Vanaf nu kun je per klas aangeven of leerlingen in de lesmethode kunnen antwoorden. Leerlingen kunnen bij nakijken aangeven of ze het goed, voldoende of fout hebben gemaakt. Als docent kun je de antwoorden van één individuele leerling zien, maar ook een overzicht van de hele klas.

Maatschappijkunde compleet!

We gaan live met onze versie van maatschappijkunde! Nu helemaal compleet. De modules ‘Politiek en beleid’, ‘Criminaliteit en rechtsstaat’ en ‘Analyse’ zijn er klaar voor. Ervaar hoe je maatschappijkunde op een actuele manier kunt aanbieden én tegelijkertijd je leerlingen klaarstoomt voor het centraal eindexamen.

Heb je de keuze nog niet gemaakt om over te stappen? Twijfel je nog, of wil je een module uitproberen met je leerlingen? Mail ons en we zorgen dat je morgen kunt beginnen.

Tot slot! Houd er rekening mee dat 4 weken een beetje krap was om alle wijzigingen uitgebreid te testen. Mogelijk zul je dus een “bug” of andere stomme fout tegenkomen. Meld het ons en we proberen het zo snel mogelijk te fixen. Alvast dankjewel voor je medewerking!

Succes met de start van het schooljaar!

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen