5 voordelen van een online lesmethode voor maatschappijkunde

methode voor maatschappijkunde

Je kent Methode M wellicht van het vak maatschappijleer. Al meer dan 50 scholen in Nederland werken met onze online lesmethode, die speciaal geschreven is voor leerlingen in het vmbo.

Maar wist je dat Methode M nu ook het examenvak maatschappijkunde aanbiedt? Nadat we vorig schooljaar al de drie modules Mens en werk, De multiculturele samenleving en Massamedia aanbieden, komen daar nu de modules Politiek en beleid, Criminaliteit en rechtsstaat én Analyse bij. En nu is Methode M meer dan compleet!

Onze online methode voor maatschappijkunde biedt jou en de leerlingen vele voordelen. We noemen er vijf:

1. Actueel: Altijd up-to date!

In onze maatschappij vinden voortdurend veranderingen plaats. Met onze online methode voor maatschappijkunde kunnen we hier meteen op inspringen. Elk jaar updaten we de hele methode, maar ook tussentijds kunnen we eenvoudig kleine wijzigingen aanbrengen. Bij ons vind je dus nooit achterhaalde informatie. Sterker nog: we vragen collega-docenten zelfs om feedback en waar nodig, passen we direct opdrachten aan.

2. Interactief: Grote variëteit in werkvormen!

Met maatschappijkunde van Methode M kunnen leerlingen lekker aan de slag. Bij elke les horen opdrachten die de leerlingen zelfstandig, in groepjes of klassikaal kunnen maken. De grote variëteit in werkvormen maakt het voor leerlingen aantrekkelijk om meteen aan de slag te gaan. De methode bevat onder andere maak-, kijk- en doe-opdrachten en leerlingen kunnen zichzelf testen met behulp van flashcards en diverse quizjes.

3. Maatwerk: lessen op 3 niveau’s

Maatschappijkunde van Methode M is geschreven door docenten die dagelijks werken met vmbo-leerlingen van verschillende niveaus. Maatschappijkunde van Methode M heeft aparte versies voor basis-, kader- en g/t-leerlingen. Ieder niveau heeft zijn eigen didactiek.

Het is zelfs mogelijk om per leerling het gewenste niveau in te stellen. Zo kun je dus ook binnen een cluster of klas eenvoudig differentiëren.

4. Belevingswereld: betekenisvolle context

Vmbo-leerlingen werken niet graag uit een boek. Zij leren het liefst in de praktijk. Methode M vertaalt de verplichte onderwerpen uit de syllabus naar actuele voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling. Daarbij maken we gebruik van aansprekend beeldmateriaal, zoals filmpjes, quizjes en krantenartikelen, gericht op jongeren. Zo maken leerlingen zich de eindexamenstof makkelijker eigen en krijgen ingewikkelde begrippen betekenis voor hen.

5. Multi-inzetbaar: flexibele methode

Omdat alle lessen online staan, is maatschappijkunde van Methode M zeer geschikt voor thuisonderwijs, in de huidige tijd absoluut een groot voordeel! Leerlingen kunnen in principe zelfstandig de stof doorwerken en zelf nakijken. Als docent houd je vinger aan de pols via het schoolbeheer. Hierin zie je in een handig overzicht de resultaten van alle leerlingen en waar zij gebleven zijn. Zo volg je de leerlingen eenvoudig op afstand en neem je de regie weer over, wanneer dit gewenst is.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen