Iedereen mediawijs met Methode M!

Hoe mediawijs zijn jouw leerlingen eigenlijk? Met Methode M kun je aan de slag met mediawijsheid. Sterker nog: We durven te beweren dat je met Methode M alle competenties van mediawijsheid oefent.

‘Iedereen mediawijs’. Dat is de slogan van het Netwerk Mediawijsheid van Stichting Mediawijzer. Zij maken zich sterk voor een Nederland waarin iedereen mediawijs of bezig is dat te worden. Want als je mediawijs bent, kun je je makkelijker en zekerder bewegen in de samenleving. Daar kunnen wij ons als docenten maatschappijleer alleen maar bij aansluiten.

Dit jaar introduceerden zij het nieuwe competentiemodel Mediawijsheid 2021. Dit model bestaat uit acht competenties ten aanzien van mediagebruik. Bij het schrijven van Methode M hebben wij onze lessen al toegepast op het vorige model. Recent hebben we onze methode aangepast aan het nieuwe competentiemodel.

Bron: Mediawijzer.net

Methode M stimuleert het mediabewustzijn bij leerlingen door informatieve lessen over mediawijsheid en praktische opdrachten waardoor ze zelf aan de slag gaan met nieuwe media. Zo betreft een van de opdrachten binnen Methode M het maken van een cultuurkalender. Daarbij moet leerlingen subculturen in beeld brengen. Hierbij past een open, nieuwsgierige en onderzoekende houding, zoals omschreven bij de nieuwe competentie ‘Toepassingen exploreren’. Bij een andere opdracht maken leerlingen hun eigen infotainmentvlog. Leerlingen schrijven een script, filmen en monteren de scènes en uploaden de vlog. Hierbij komt heel goed de nieuwe competentie ‘Verbinden via media’ naar voren.

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke en interessante voorbeelden uit de methode te noemen. Maar beter nog check je ze zelf op Methode M.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen