Paarse Vrijdag: Probeer nu onze gratis regenboogles!

Kunnen jouw leerlingen in de klas vertellen dat ze queer zijn? In Nederland lopen we voorop, maar ook hier hebben wij nog een lange weg te gaan. Het onderwijs speelt een belangrijke factor in de acceptatie van ieders identiteit en seksualiteit.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn, juist in de klas, stellen wij ter gelegenheid van Paarse Vrijdag tot eind december gratis onze regenboogles ter beschikking. De regenboogles is onderdeel van de nieuwe module Burgerschapskaarten van Methode M.

In de regenboogles van Methode M gaat het om verschillen in gender, sekse en seksuele geaardheid. Leerlingen maken kennis met de letters van LHBTI+. Ook gaan ze onderzoeken wat de rol is van een GSA (Gender Sexual Alliance) op school. Verder besteden we aandacht aan genderneutraal opvoeden en het doorbreken van rolpatronen bij studie- en beroepskeuze.

Kortom: Paarse Vrijdag is dé gelegenheid om leerlingen bewust te maken van het belang van tolerantie en veiligheid voor iedereen op school. Ga er dus deze week mee aan de slag!

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.