Burgerschap methode Onderbouw VO

Ben jij op zoek naar een actuele en flexibele methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

In het kort
Vak Burgerschap
Doelgroep vmbo, havo, vwo
Niveau Onderbouw

De kern van de methode

Jouw leerlingen ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties, zoals omschreven in de Wet voor Burgerschapsonderwijs. Het zijn 20 losse lessen die makkelijk in te passen zijn op elk moment in het lesprogramma.

Afbeelding methode Burgerschap Onderbouw van Methode M

Samen even sparren

Neem gerust contact met ons. We komen graag bij jou op school langs, of maak een afspraak om wat langer te (video)bellen.

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Neem een gratis proeflicentie

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Module Onderbouw

In elke les staat een onderwerp centraal (actie voeren, waarden, pesten, nee durven zeggen, vooroordelen). De leerlingen gaan zich verdiepen in dit onderwerp om vervolgens zelf aan de slag te gaan en de opgedane kennis te verwerken middels een creatieve en actieve werkvorm. Hierdoor is het niet alleen lesstof, maar gaan ze er ook echt zelf mee aan de slag. De les wordt afgesloten met enkele reflectievragen.

De 20 lessen kunnen los van elkaar gebruikt worden. Dit geeft de docent de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. De leerlingen maken deze opdrachten alleen, in een groepje of als klas. Deze keuzes zijn aan jou!

We hebben de methode opgedeeld volgens de vier burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen. Iedere les besteedt weer aandacht aan de waarden (vrijheid & gelijkheid, macht & inspraak, democratische cultuur, identiteit, diversiteit enzovoorts) en vaardigheden (communiceren, overleggen, sociaal & politiek handelen enzovoorts) zoals omschreven door het SLO.

Verantwoording Burgerschap Onderbouw

Verantwoording Burgerschap breed

Inclusief

  • Jaarlijks uitgebreid bijgewerkt, altijd actueel
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • PDF-versie van iedere module of les als tekstboek, werkboek of allebei

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!