Burgerschap methode Onderbouw VO

Ben jij op zoek naar een actuele en flexibele methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

In het kort
Vak Burgerschap
Doelgroep vmbo, havo, vwo
Niveau Onderbouw

De kern van de methode

Jouw leerlingen ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties, zoals omschreven in de Wet voor Burgerschapsonderwijs. Het zijn 20 losse lessen die makkelijk in te passen zijn op elk moment in het lesprogramma.

Afbeelding methode Burgerschap Onderbouw van Methode M

Module Onderbouw

In elke les staat een onderwerp centraal (actie voeren, waarden, pesten, nee durven zeggen, vooroordelen). De leerlingen gaan zich verdiepen in dit onderwerp om vervolgens zelf aan de slag te gaan en de opgedane kennis te verwerken middels een creatieve en actieve werkvorm. Hierdoor is het niet alleen lesstof, maar gaan ze er ook echt zelf mee aan de slag. De les wordt afgesloten met enkele reflectievragen.

De 20 lessen kunnen los van elkaar gebruikt worden. Dit geeft de docent de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. De leerlingen maken deze opdrachten alleen, in een groepje of als klas. Deze keuzes zijn aan jou!

We hebben de methode opgedeeld volgens de vier burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen. Iedere les besteed weer aandacht aan de waarden (vrijheid & gelijkheid, macht & inspraak, democratische cultuur, identiteit, diversiteit enzovoorts) en vaardigheden (communiceren, overleggen, sociaal & politiek handelen enzovoorts) zoals omschreven door het SLO.

Overzicht van alle lessen, leerdoelen en grote opdracht

Verantwoording burgerschapskaarten

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt de leerling een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang.

Module Onderbouw € 9,95

Toegang tot 20 losse lessen gericht op de leerlingen van de onderbouw.

Volledige toegang Burgerschap € 18,45

Toegang tot de modules onderbouw en bovenbouw (40 losse lessen).

Bekijk alle modules en tarieven voor burgerschap

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Snel een vraag? Snel een antwoord!

Stuur ons een WhatsAppje

Lees meer reviews

Nieuw! Burgerschap

Ontdek onze nieuwe lessenreeks voor burgerschap! Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag direct een proeflicentie aan.

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!