Burgerschap methode Bovenbouw VO

Ben je op zoek naar actueel en flexibel lesmateriaal voor burgerschapsonderwijs dat aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

In het kort
Wat 20 thematische lessen
Niveau vmbo, havo, vwo
Doelgroep Bovenbouw

De kern van de burgerschapsmethode

Jouw leerlingen ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties. Het zijn 20 thematische lessen die makkelijk los van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit geeft de school de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. Met de lessen voldoe je aan de wet op burgerschap.

Met onze modules voor onderbouw en bovenbouw heb je een doorlopende leerlijn voor alle leerlingen gedurende hun hele schoolcarrière.

Download de verantwoording Burgerschap VO Onderbouw & Bovenbouw

Afbeelding methode Burgerschap Onderbouw van Methode M

Nieuwsgierig geworden?

Met een proeflicentie heb je drie weken lang gratis toegang tot al het materiaal van Methode M. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Vrijheid om zelf te kiezen

In elke les staat een onderwerp centraal, waar de leerlingen zich in verdiepen. Vervolgens verwerken ze de opgedane kennis op een creatieve en actieve manier. De les eindigt met reflectievragen. De leerlingen maken deze opdrachten met de docent, in een groepje of alleen.

Online of op papier

De kracht van onze methode is online. Maar wil je liever dat leerlingen hun antwoorden opschrijven? Geen probleem, je kunt eenvoudig werkbladen printen.

Samen even sparren

Neem gerust contact met ons. We komen graag bij jou op school langs, of maak een afspraak om wat langer te (video)bellen.

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!