Eenvoudig overstappen naar Methode M

Methode M - maatschappijleer en maatschappijkunde

Je gaat overstappen naar Methode M, of misschien twijfel je nog een beetje. Ik leg je graag uit wat je moet weten bij een overstap naar Methode M.

1. Bestellen doe je direct bij Methode M

Methode M werkt niet met een tussenleverancier (dat is namelijk nergens voor nodig met een online lesmethode). Dat betekent dat we niet op de boekenlijsten staan bij Iddink of Van Dijk. Je bestelt bij ons direct vanaf onze website. Overleg op school of je dit zelf doet, of iemand van de administratie.

Bestellen doe je op het moment dat je ongeveer weet wat de leerlingenaantallen zijn voor volgend jaar. Bestel een minimaal aantal, want bijbestellen kan altijd nog. Een bestelling plaatsen doe je hier.

Kom je na een schooljaar tot de conclusie dat Methode M toch niet bij je past? Geen zorgen, wij werken niet met contracten, je zit bij ons nergens aan vast. Licenties bestel je gewoon ieder jaar opnieuw.

2. Losse modules of volledige toegang?

Methode M is flexibel. Als je niet alle onderwerpen van Methode M wilt behandelen, bestel je gewoon losse modules. Let op: De keuzeopdrachten moet je dan ook los bestellen, die zitten er niet bij in.

Tip! Door te kiezen voor volledige toegang, kun je gebruik maken van alle modules, inclusief keuzeopdrachten mét korting.

3. Voorbeeld PTA en verantwoording

Wij hebben alvast wat voorbereidend werk voor je gedaan. Zo staat er al een voorbeeld PTA klaar, inclusief de verplichte kerndoelen. Ook is er een verantwoordingsdocument waarin je alle lesdoelen en begrippen bij iedere module kunt terugvinden.

Bekijk hier het voorbeeld PTA van maatschappijleer en het voorbeeld PTA van maatschappijkunde.

4. Koppelingen met Teams, Magister Me, Peppels etc.

Methode M heeft een “Entree”-koppeling (Single Sign On), daarmee kun je Methode M heel eenvoudig koppelen aan Microsoft Teams, Google, Magister.me, Peppels, Moodle, Som2Day en ga zo maar door. Na je bestelling kan de IT van jouw school direct de koppeling in orde maken. Wij staan paraat om daarbij te helpen.

5. Eerder toegang tot het docentengedeelte?

Wanneer je definitief weet dat je bij ons gaat bestellen, begin dan goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar. Geef ons een seintje en wij maken alvast het Schoolbeheer (docentengedeelte) in orde. Je hebt dan onbeperkt toegang tot Methode M voor jou en je collega’s. Je ziet alle modules, hebt toegang tot de toetsen en kunt alvast de klassen inrichten voor het nieuwe schooljaar.

Weet: wij staan voor je klaar!

Voel je vrij om gewoon even een mail te sturen, of te bellen. Wij staan voor je klaar voor om al je vragen te beantwoorden en denken graag met je mee.

Twijfel je nog? We krijgen regelmatig nieuwe reviews binnen van docenten die al van Methode M gebruik maken. Neem gerust een kijkje en laat je overtuigen door ervaringen van collega’s.
Lees hier alle reviews.

We horen van je!

Stef van der Linden
Methode M

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor burgerschap, maatschappijleer en maatschappijkunde. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen