Burgerschap methode MBO

Ben jij op zoek naar een actuele en flexibele methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw studenten? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

In het kort
Vak Burgerschap
Doelgroep mbo
Niveau 2, 3 en 4

De kern van de methode

Jouw studenten ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties, zoals omschreven in de Wet voor Burgerschapsonderwijs. Het zijn 20 losse lessen die makkelijk in te passen zijn op elk moment in het lesprogramma.

Afbeelding methode Burgerschap bovenbouw van Methode M

Module Bovenbouw

In elke les staat een maatschappelijk onderwerp centraal (discriminatie, de rechtsstaat, privacy, duurzaamheid). De studenten gaan zich verdiepen in dit thema om vervolgens "in actie te komen" en de opgedane kennis te verwerken middels een actieve werkvorm. Hierdoor is het niet alleen lesstof, maar gaan ze er ook echt zelf mee aan de slag. De les wordt afgesloten met enkele reflectievragen.

De 20 lessen kunnen los van elkaar gebruikt worden. Dit geeft de leerkracht de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. De studenten maken deze opdrachten alleen, in een groepje of als klas. Deze keuzes zijn aan jou!

We hebben de methode opgedeeld volgens de vier burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen. Iedere les besteed weer aandacht aan de waarden (vrijheid & gelijkheid, macht & inspraak, democratische cultuur, identiteit, diversiteit enzovoorts) en vaardigheden (communiceren, overleggen, sociaal & politiek handelen enzovoorts) zoals omschreven door het SLO.

Verantwoording Burgerschap Breed (koppeling met onderwijsdoelen)

Inclusief

  • Jaarlijks uitgebreid bijgewerkt, altijd actueel
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • PDF-versie van iedere module of les als tekstboek, werkboek of allebei

Nieuwsgierig geworden?

Met een proeflicentie heb je drie weken lang gratis toegang tot al het materiaal van Methode M. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt de leerling een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang.

Module Bovenbouw € 9,95

Toegang tot 20 losse lessen gericht op studenten van het mbo.

Volledige toegang Burgerschap € 15,50

Toegang tot de modules onderbouw en bovenbouw (40 losse lessen).

Bekijk alle modules en tarieven voor burgerschap

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Nieuw! Burgerschap

Ontdek onze nieuwe lessenreeks voor burgerschap! Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag direct een proeflicentie aan.

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!