Methode Burgerschap ISK

Ben je op zoek naar actueel en flexibel lesmateriaal voor burgerschapsonderwijs in het ISK-onderwijs? Niet te talig, maar wél in de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

In het kort
Wat 40 thematische lessen
Taalniveau 1F
Doelgroep Onderbouw en bovenbouw

De kern van de burgerschapsmethode

Jouw leerlingen ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties. Het zijn 40 thematische lessen verdeeld over twee modules die makkelijk los van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit geeft de school de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. Met de lessen voldoe je aan de wet op burgerschap en de conceptkerndoelen voor de onderbouw.

Met onze modules voor onderbouw en bovenbouw heb je een doorlopende leerlijn voor alle leerlingen gedurende hun hele schoolcarrière.

Download de verantwoording Burgerschap VO Onderbouw & Bovenbouw

Afbeelding methode Burgerschap van Methode M

Neem een gratis proeflicentie

Nieuwsgierig naar de versie voor het voortgezet onderwijs? Je kunt Methode M drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Samen even sparren

Neem gerust contact met ons. We komen graag bij jou op school langs, of maak een afspraak om wat langer te (video)bellen.

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Vrijheid om zelf te kiezen

In elke les staat een onderwerp centraal, waar de leerlingen zich in verdiepen. Vervolgens verwerken ze de opgedane kennis op een creatieve en actieve manier. De les eindigt met reflectievragen. De leerlingen maken deze opdrachten met de docent, in een groepje of alleen.

Online of op papier

De kracht van onze methode is online. Maar wil je liever dat leerlingen hun antwoorden opschrijven? Geen probleem, je kunt eenvoudig werkbladen printen.

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!