Methode Burgerschap Basisonderwijs

Burgerschapskaarten van Methode M bestaan uit 20 losse lessen die alle verplichte competenties van burgerschap behandelen. Compact van inhoud, aantrekkelijk van vormgeving en aansluitend bij de beleving van jouw leerlingen.

In het kort
Wat 20 thematische lessen
Niveau Groep 7 en 8

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt de burgerschapskaarten drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

De kern van de burgerschapsmethode

Jouw leerlingen ontwikkelen door middel van activerende werkvormen hun eigen burgerschapscompetenties. Het zijn 20 thematische lessen die makkelijk los van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit geeft de school de vrijheid en ruimte om de lessen op verschillende plekken in te zetten. De lessen voldoen aan de laatste richtlijnen van het SLO, waaronder de conceptkerndoelen voor het primair onderwijs.

Download de verantwoording Burgerschapskaarten Basisonderwijs

Bij voldoende scholen zullen we onze lessenreeks voor groep 7 en 8 ook uitbreiden naar de onder- en middenbouw. Maak je interesse gerust kenbaar!

Afbeelding methode Burgerschap Onderbouw van Methode M

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!