Online methode voor burgerschap

Ben jij op zoek naar een actuele en toegankelijke methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan zijn de Burgerschapskaarten van Methode M echt iets voor jou!

Onze lessen burgerschap zijn speciaal geschreven voor 12 tot 16-jarigen. Door middel van activerende werkvormen ontwikkelen jouw leerlingen hun eigen burgerschapscompetenties, zoals omschreven in de Wet voor Burgerschapsonderwijs.

Afbeelding module Burgerschap van Methode M

Ontwikkelen van burgerschapscompetenties

Burgerschapskaarten voor de onderbouw bestaat uit 20 lessen die passen bij de doelstellingen van burgerschap zoals omschreven door het SLO. De lessen zijn geschreven voor 12 tot 16-jarigen.

De module besteedt aandacht aan de burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen.

Iedere kaart bestaat uit vier delen. De eerste twee delen besteden aandacht aan het activeren van voorkennis, daarna volgt een creatieve doe-opdracht en een inspirerende reflectie-opdracht. De leerlingen maken deze opdrachten met elkaar, in een groep of als klas.

De kaarten kunnen los van elkaar gebruikt worden. Dit geeft de school de vrijheid en ruimte om de kaarten op verschillende plekken (vakken, leerjaren, niveaus) in te zetten.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt de leerling een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang. We bieden verschillende soorten licenties aan. Kies hieronder welke licentie bij jouw situatie past.

Burgerschapskaarten Onderbouw € 9,95

Geef invulling aan burgerschap in de onderbouw met deze module van 20 lessen.

Bekijk de tarieven voor burgerschap

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Snel een vraag? Snel een antwoord!

Stuur ons een WhatsAppje

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!