Online methode voor burgerschap

Je bent op zoek naar een lessenreeks voor burgerschapsonderwijs. Waarmee je aansluit bij de actualiteit en de belevingswereld van jouw leerlingen. Dan past Methode M bij jou!

"De methode is modern, actueel en vernieuwend. De methode is zeer geschikt voor scholen die werken met een persoonlijk device voor leerlingen en is daarmee toekomstbestendig! Een mooi en goed doordacht alternatief voor de huidige methodes."
Marielle Kanters, docent Nuenens College

Inhoud

De module Burgerschap bevat drie lessen Verantwoordelijkheid, Respect, Trots met daarbij een aantal praktische opdrachten. Ook de keuzeopdrachten van Methode M sluiten aan bij goed burgerschapsonderwijs zoals voorgesteld in het wetsvoorstel Burgerschapsonderwijs van het Ministerie van Onderwijs.

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt hij/zij een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang. We bieden verschillende soorten licenties aan. Kies hieronder welke licentie bij jouw situatie past.

Combideal € 5,95

Een combinatie van de module Burgerschap en de keuzeopdrachten.

Burgerschap € 2,95

Geef invulling aan burgerschap op jouw school met deze module.

Keuzeopdrachten € 3,95

Verrijk je burgerschapslessen met de vele keuzeopdrachten van Methode M.

Nieuw: Maatschappijkunde

Wil jij ook maatschappijkunde van Methode M proberen? Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag een proeflicentie aan.

Maatschappijleer & Politiek over Methode M:

"Methode M is een welkome nieuwe concurrent op de methodemarkt. Onderscheidend in vormgeving, keuze van beeldmateriaal en keuzemogelijkheden in het algemeen. Een gedegen aanpak die dicht bij de leerlingen staat, maar toch tot kennisvergaring en nieuwe inzichten uitdaagt."

Koen Vossen, recensent M&P

Lees alle reviews over Methode M