Online methode voor burgerschap

Ben jij op zoek naar een actuele en flexibele methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschap van Methode M echt iets voor jou!

Lessen op maat, voor elke doelgroep

Afbeelding module Burgerschap van Methode M

Ontwikkelen van burgerschapscompetenties

We hebben de methode opgedeeld volgens de vier burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen. Iedere les besteed weer aandacht aan de waarden (vrijheid & gelijkheid, macht & inspraak, democratische cultuur, identiteit, diversiteit enzovoorts) en vaardigheden (communiceren, overleggen, sociaal & politiek handelen enzovoorts) zoals omschreven door het SLO.

We hebben twee modules ontwikkeld die voldoen aan de laatste richtlijnen van het SLO. ‘Burgerschap onderbouw’: voor voortgezet onderwijs klas 1 en 2, praktijkonderwijs en ISK en ‘burgerschap bovenbouw’: voor voortgezet onderwijs klas 3 en hoger en het mbo. In de onderbouw bespreken we meer vormende onderwerpen over hoe we met elkaar en onze omgeving om willen gaan. In de bovenbouw staan grotere maatschappelijke thema's centraal.

Verantwoording Burgerschap (koppeling met onderwijsdoelen)

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt de leerling een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang.

Module Onderbouw € 9,95

Toegang tot 20 losse lessen gericht op de leerlingen van de onderbouw.

Module Bovenbouw € 9,95

Toegang tot 20 losse lessen gericht op de leerlingen van de onderbouw.

Volledige toegang Burgerschap € 15,50

Toegang tot de modules onderbouw en bovenbouw (40 losse lessen).

Bekijk alle modules en tarieven voor burgerschap

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Burgerschapseducatie Arie van de Vrie Heb je hulp nodig bij het integreren van burgerschap binnen de school? Wij werken samen met VRIE Burgerschapseducatie: advies, cursussen en meer voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!