Online methode voor burgerschap

Ben jij op zoek naar een actuele en toegankelijke methode voor burgerschapsonderwijs die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen? Dan is Burgerschapskaarten van Methode M echt iets voor jou! Onze lessen burgerschap zijn speciaal geschreven voor 12 tot 16-jarigen. Door middel van activerende werkvormen ontwikkelen jouw leerlingen hun eigen burgerschapscompetenties, zoals omschreven in de Wet voor Burgerschapsonderwijs.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Methode M!

085 06 00 940 info@methodem.nl Stuur een appje

Inhoud

De methode bestaat uit 20 lessen (we noemen ze kaarten) die vallen onder de burgerschapscompetenties: democratisch handelen, maatschappelijk verantwoord handelen, omgaan met conflicten en omgaan met verschillen en passen bij de doelstellingen van burgerschap zoals omschreven door het SLO.

Door middel van onze burgerschapskaarten gaan leerlingen op een actieve manier met de burgerschapscompetenties en elkaar aan de slag. Naast een stuk theorie, zijn er ook doe-opdrachten die een beroep doen op de creativiteit van de leerling, zoals een rollenspel, presentatie of interview. De lessen zijn gekoppeld aan verschillende maatschappelijke onderwerpen namelijk: vrijheid & gelijkheid, democratische cultuur, diversiteit en identiteit.

Burgerschaps methode voortgezet onderwijs

Iedere kaart bestaat uit vier delen. De eerste twee delen besteden aandacht aan het activeren van voorkennis door middel van theorie, daarna volgt een grote doe-opdracht (activerende werkvorm). De les wordt afgesloten met een eenvoudige reflectie-opdracht. De leerlingen maken deze opdrachten met elkaar, in een groep of als klas.

De kaarten zijn zo ontwikkeld dat ze los van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit geeft de school de vrijheid en ruimte om de kaarten op verschillende plekken (vakken, leerjaren, niveaus) in te zetten.

Kortom: Met Burgerschapskaarten van Methode M voldoe je volledig aan de voorschriften van de overheid op het gebied van burgerschapsonderwijs en bied je jouw leerlingen inspirerende en creatieve lessen! Een win-win situatie dus!

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt deze een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang. We bieden verschillende soorten licenties aan. Kies hieronder welke licentie bij jouw situatie past.

Burgerschapskaarten € 9,95

Geef invulling aan burgerschap op jouw school met deze module van 20 lessen.

Keuzeopdrachten € 3,95

Verrijk je burgerschapslessen met de vele keuzeopdrachten van Methode M. Meer informatie

Snel een vraag? Snel een antwoord!

Stuur ons een WhatsAppje

Nieuw! Burgerschap

Ontdek onze nieuwe lessenreeks voor burgerschap! Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag een proeflicentie aan.

"Methode M oogt prettig en lekker modern. En kom je er als docent even niet uit, dan is contact met Methode M snel gelegd. Het is volledig digitaal. Dat vind ik prettig, want vooral Maatschappijleer staat of valt met actualiteit."

Anne, leerkracht Gouda • Lees meer reviews

Volg ons, gewoon doen