Ondersteuning bij Methode M

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij of een van je leerlingen problemen ervaart met Methode M. Vervelend. Hieronder geven we antwoord op veelvoorkomende vragen.

Let op! Methode M hoort op alle laatste devices en browsers goed te werken. We controleren dit regelmatig. Voor gebruik van Methode M op verouderde tablets en laptops kunnen we niet garanderen dat alles optimaal werkt.

Veel voorkomende vragen

In de meeste gevallen zijn de leerlingen hun wachtwoord vergeten, of hebben ze na registreren het e-mailadres verkeerd ingevuld. Dit kun je als docent zelf oplossen in het Schoolbeheer. Bij "Klassen & leerlingen" ga je naar het profiel van de leerling. Daar kun je het e-mailadres en wachtwoord van de leerling aanpassen.

Het komt ook geregeld voor dat een leerling is geregistreerd met Entree en toch probeert in te loggen via Methode M, dit account wordt dan bij ons niet herkend.

Als een leerling bovenaan de les kiest voor nakijken, moet je dit als docent goedkeuren in het Schoolbeheer. Het verzoek om na te kijken verschijnt in het Dashboard bij Activiteiten. Druk op "Goedkeuren".

Digitaal antwoorden moet je per klas apart aanzetten. Dit doe je door bij "Klassen & leerlingen" de gewenste klas te wijzigen en daar het schuifje aan te zetten. Zie ook onze uitgebreide beschrijving.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem dan contact met ons op, we kijken graag met je mee. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we je de volgende informatie bij de hand te hebben.

  1. Op welke pagina ontstaat het probleem?
  2. Op welk apparaat ontstaat het probleem?
  3. In welke browser ontstaat het probleem?
  4. Om welk account, niveau en klas gaat het?
  5. Maken jullie gebruik van de Entree-functionaliteit?
  6. Wat is de exacte foutmelding (indien aanwezig)
  7. Herhaalt de foutmelding zich?
  8. Komt het probleem bij meerdere leerlingen voor?
  9. Maak met je telefoon foto's (inclusief device) van het scherm waar het fout gaat.
Eenvoudig kennismaken met Methode M?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Nieuw! Burgerschap

Ontdek onze nieuwe lessenreeks voor burgerschap! Kijk voor meer informatie op de vakpagina, of vraag direct een proeflicentie aan.

Methode M voor Burgerschap
Volg ons op de socials, gewoon leuk!