Schoolbeheer

Het Schoolbeheer is de centrale plek voor alles wat met het gebruik van de methode te maken heeft. Je organiseert hier de klassen en leerlingen en downloadt de toetsen en lesmateriaal.

Schoolbeheer Methode M / Methode voor maatschappijleer op het vmbo!

Standaard kom je uit op het dashboard. Hier komen alle activiteiten per klas binnen: aanvragen om na te kijken, toetsresultaten van leerlingen, maar ook welke leerlingen inloggen of zich registreren.

Via het menu kom je bij “klassen en leerlingen”, hier kun je klassen bewerken of toevoegen. Per klas kun je instellen welke modules zichtbaar moeten zijn en welk niveau een leerling krijgt bij registratie.

Leerlingen laten registreren

Bij registratie wordt een leerling via de klascode gekoppeld aan een bepaalde klas. De klascode ontvang je bij het aanmaken van een klas. Bekijk hier de uitgebreide uitleg met schermafbeeldingen.

Leerlingenaccount wijzigen

Klik je op een klas, dan zie je welke leerlingen zich hebben geregistreerd. Je kunt in het overzicht makkelijk leerlingen verwijderen, maar ook het e-mailadres, niveau en wachtwoord van een leerling wijzigen of toetsresultaten inzien.

Docenten uitnodigen

Docentenaccounts zijn gratis. Via het Schoolbeheer kun je collega’s uitnodigen. Zij ontvangen automatisch een e-mail met daarin een link om hun docentenaccount te activeren. Daarna hebben zij direct toegang tot het Schoolbeheer.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.