Klas aanmaken en leerlingen laten registeren

Bij Methode M registreren leerlingen zichzelf door middel van een klascode. Zo komt iedereen direct in de juiste klas én kun je gemakkelijk nieuwe leerlingen registreren. We leggen je hieronder uit hoe je een klas aanmaakt en hoe je de leerling zichzelf kunt laten registreren in deze klas.

1. Klas aanmaken

Je bent ingelogd als docent, je klikt op de knop “Schoolbeheer” om naar het Schoolbeheer te gaan. Je kiest in het Schoolbeheer voor de knop “Klassen en leerlingen”. Daar kies voor je voor de knop “Klas toevoegen”. Je vult een klasnaam in, selecteer het standaardniveau, waarmee leerlingen zich registreren, beslist of leerlingen digitaal in de lesmethode antwoorden en welke modules ze mogen zien.

Je ziet ook al een klascode staan. Met deze klascode kunnen leerlingen zich straks registeren. We klikken nu eerst op toevoegen.

In het overzicht zie je de klasnaam, maar belangrijker nog, ook de klascode. Deze kun je nu aan de leerlingen geven om zich te registeren. Zo worden zij direct aan de juiste klas toegevoegd.

2. Leerling laten registreren

De leerlingen gaan naar Methode M (of komen hier via een ELO op terecht). Als leerlingen zich voor het eerst aanmelden, kiezen ze voor de knop “Registreren”. Hier vullen ze de klascode in. De leerlingen zien meteen of ze de juiste klascode hebben ingevuld. Ze vullen hun e-mailadres en wachtwoord in en zijn daarna ingelogd.

3. Overzicht van de klas

In het Schoolbeheer zie je vervolgens welke leerlingen zich hebben geregistreerd.

Na het registreren kun je via het Schoolbeheer het niveau per leerling aanpassen indien gewenst.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen