Differentiëren binnen een klas

De docent kan het niveau (basis, kader en gt) per klas, maar ook per leerling instellen. Binnen één klas kun je dus werken met verschillende niveaus. Ongeacht het niveau is de structuur (modules en lessen) hetzelfde.

Klassen & leerlingen / Methode voor maatschappijleer op het vmbo!

Praktische opdrachten

Iedere module bevat een maak-, kijk- en doe-opdracht. Deze kunnen worden ingezet als praktische opdracht. Of gewoon om de stof te herhalen.

Iedere praktische opdracht bestaat uit een aantal stappen, met daaronder een “rubric” waarmee leerlingen zelf controleren of deze stap onvoldoende/voldoende/goed is gegaan. Dit stimuleert leerlingen om kritisch naar hun eigen werk te kijken. De docent kan dit tevens gebruiken voor zijn beoordeling.

Lees verder

Oefentoetsen

Een module bevat verschillende meerkeuzetoetsen waarmee de leerling zichzelf kan testen. Onderaan elke les staat een aantal oefenvragen waarmee te leerlingen kan testen of hij de stof beheerst. Iedere module bevat een Test jezelf en op de Begrippenpagina vind je flashcards en links naar wrts en Quizlet om de begrippen te oefenen.

Lees verder

Leerlingen zelfstandig laten nakijken

Bij Methode M kun je leerlingen zelfstandig laten nakijken. Handig als je leerlingen zelfstandig laat werken, meer wilt differentiëren of een leerling een les heeft gemist. We leggen je hieronder uit hoe dit er in de lesmethode uitziet.

Lees verder