Schoolbeheer

Het Schoolbeheer is de centrale plek voor alles wat met het gebruik van de methode te maken heeft. Je organiseert hier de klassen en leerlingen en downloadt de toetsen en lesmateriaal.

Lees verder

Liever werken met papier?

Soms is het handig om leerlingen iets op papier te laten uitwerken of simpelweg omdat een leerling zijn laptop niet bij zich heeft. Je kunt nu eenvoudig zelf een pdf van de lesstof maken. Je kunt kiezen voor de lesinhoud, of alleen werkbladen. Deze knop vind je bovenaan iedere les. Let op: het is een door de computer automatisch gegenereerde versie, die soms niet altijd even goed uit de verf komt.

Lees verder

Profielpagina

Leerlingen hebben via het hoofdmenu toegang tot hun profielpagina met hun persoonlijke gegevens. Hier vinden zij een overzicht van hun toetsresultaten en kunnen ze zelf hun wachtwoord wijzigen (wanneer ze geen gebruik maken van de Entree-functionaliteit).

Werken met leerdoelen

Iedere les bevat leerdoelen. Hierin staat wat leerlingen moeten weten en kunnen. De leerdoelen bieden een stevig houvast bij het leren voor de toetsen. Deze vind je terug onderaan de pagina.

In het antwoordmodel van de toetsen zie je welke vraag is gekoppeld aan welk leerdoelen. Alle leerdoelen zijn weer gekoppeld aan de eindtermen, deze vind je terug op de vakpagina op over.methodem.nl.

Kunnen leerlingen inloggen met Entree Federatie (SSO) of Magister, SomToday, Office of Teams?

Ja, we hebben een koppeling met Entree Federatie van Kennisnet. Hiermee kunnen leerlingen via één klik inloggen in Methode M. Dit is uitsluitend mogelijk wanneer de school zelf ook een koppeling heeft met de Entree Federatie. Bij het eerste bezoek vragen we nog wel om een e-mailadres en een klascode, maar daarna is de leerling “good-to-go” en kan hij met zijn schoolaccount inloggen op Methode M.

Klas aanmaken en leerlingen laten registeren

Bij Methode M registreren leerlingen zichzelf door middel van een klascode. Zo komt iedereen direct in de juiste klas én kun je gemakkelijk nieuwe leerlingen registreren. We leggen je hieronder uit hoe je een klas aanmaakt en hoe je de leerling zichzelf kunt laten registreren in deze klas.

Lees verder