Digitaal antwoorden: hoe gaat dat in zijn werk?

Als docent heb je de mogelijkheid om de leerlingen de antwoorden in de methode zelf te laten invullen. Je kunt deze antwoorden per leerling of per klas en per opdracht bekijken. We leggen je hieronder in drie stappen uit hoe het werkt.

1. Functionaliteit aanzetten

In het Schoolbeheer bij “Klassen & leerlingen” kun je bij het toevoegen van een klas, of wijzigen van de klas de functionaliteit ‘digitaal antwoorden’ aanzetten. Standaard staat dit uit.

Bij het wijzigen van de klas zet je het schuifje bij “digitaal antwoorden” open.

2. Wat ziet de leerling?

De leerling krijgt onder iedere losse vraag (a-b-c) een tekstvakje te zien. Dit tekstvak past zich aan aan de lengte van het antwoord. De tekst wordt automatisch opgeslagen. (Er is dus geen “opslaan”-knop.)

De leerling vult zijn antwoord in het tekstvak in.

Als leerlingen zelfstandig mogen nakijken, verschijnen er bij het tekstvak drie knoppen (goed, voldoende, fout) waarmee de leerling zichzelf kan beoordelen. Dit kun je straks als docent ook zien.

Tijdens het nakijken verschijnen de beoordelingsbuttons waarmee de leerling zichzelf kan controleren.

3. Wat ziet de docent?

Als docent wil je natuurlijk kunnen zien wat de leerlingen hebben geantwoord. Dit kan op twee manieren: per leerling en per klas.

1. Per leerling
Je kunt voortaan bij een les zowel een klas als één (of meerdere) leerling(en) selecteren. Zo kun je er dus voor kiezen om de antwoorden van een individuele leerling te zien. Je ziet dan de tekstvakjes verschijnen met daarin de antwoorden van de leerling. Je kunt hier als docent zelf in typen en de beoordelingsbutton die de leerling heeft gekozen, aanpassen.

2. Per klas

Wil je de antwoorden van de hele klas op een rijtje zien? Kies dan voor de licht blauwe knop, waarin jouw email staat vermeld, dan krijg je een overzicht met de antwoorden van de geselecteerde leerlingen uit de klas.

De leraar kiest voor het overzicht van een klas, of van een leerling.
Dit scherm krijg je, als je op het icoontje geklikt hebt.

Mocht je er toch niet uitkomen? Wij helpen je graag! Neem even contact met ons op.

Meer weten over Methode M?

Methode M is dé online lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Actueel, compact en passend bij de belevingswereld van leerlingen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Methode M, mag je hem drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan:

Proeflicentie aanvragen